tiistai 3. syyskuuta 2013

Ensimmäinen pelottaa -tunne

Eilen ilalla ennen nukkumaan menoa alkoi päässä liikkumaan asioita Suomesta sekä kodista, kun katselin  kuvia illan iloksi kun ei edes väsyttänyt vielä ja pisteenä i:n päälle vielä salkkarit. Salkkareita olen katsonut jo tulostani asti ja nyt alkaa ola jaksot loppua youtubesta ja jotenkin outo tunne tuli eilen kurkkuun, ihan kuin olisi halunnut itkeä ja sama tunne on nytkin tätä tekstiä kirjoittoittaessa, mutta tiedän, että purkautuminen auttaa aina. Asioita ei kannata koskaan pitää sisällään. Silti en missään nimessä haluan kotiin täältä. Tiesin jo lähtiessäni, että vuodessa tulee olemaan vaikeita päiviä ja sitä sanottiin meille orientaatio leirilläkin, että ekat pari viikkoa tulee olemaan ne pahimmat, kun ei tunne ketään ja rutiini on aivan eri kuin on tottunut kotona. Aikaero o monille ja ainakin mulle ollut tosi vaikea. Suomeen on kuitenkin kahdeksan vai yhdeksän tuntia ja sitten vielä kouluun on herättävä niin aikaisin, ja kun ei ole edes tottunut siihen vielä. Aikaero + tottumattomuus heräämisiin niin tuloksena ei voi ola kovin hyvä ja itsekin sen tajuan, tietenkin. 

Ehkä oudointa on se, että en tiiä minkä takia mulla on alakuloinen olo täällä, koska en niinkää sanoisi kaipaavani kotiin enkä Suomen muutenkaan vaikka tämä ilmasto onkin täällä raskasta ja vaikeaa, kun ulkona ei vaan kerta kaikkiaan pysty olemaan kuin vain pakolliset asiat käy ulkona hoitamassa ja tulee sitten heti takaisin sisälle, kun luulee lähestulkoon kuolevansa lämpohalvaukseen. Perhekin on hyvä, eikä mulla ole mitää pelkoa heidänkään suhteen. Kaikki ehkä on vain niin erillaista ja tuntematonta, että tää outo tunne tulee päällimäiseksi, mikä on normaalia, mitä olenkin toistanut jo moneen kertaan tässä tekstissä sekä päässäni. 

Ehkä yritän ratkaista tilanteen vain pitkillä päikkäreillä.. 

6 kommenttia:

  1. -Millaista ruokaa siellä on (terveellistä?) ja mihin aikoihin syöt siellä?
    -Joudutko suomentamaan jotain esim. läksyjä ja kuinka paljon siellä annetaan kotitehtäviä?
    -Onko sulla yhtään ongelmia koulussa? (Löydätkö luokat, ymmärrätkö mitä opet puhuu? jne..)
    -Kuinka usein siellä pidetään kokeita?
    -Saatko hyppiä esteitä tai lähteä maastoon ratsastamaan?
    -Saako päättää mihin osavaltioon menee?
    -Miten pärjäsit lentokentällä? Oliko siellä joku auttamassa vai menitkö ihan yksin?
    -Miten saat rahaa sinne? Lähettääkö sun vanhemmat sulle vai otitko ihan vain mukaan?

    Tossa vähäsen kysymyksiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin nää laittaa jonnekin erilliseen postauksene oikein :)

      Poista
  2. Siks tietenkin et mä en oo siellä!!!! Mä ja Toffis viihdytään tääl Tukholmassa oikein hyvin!:) mut meil ei ollukkaan tollasta kulttuurishokkia ku sulla, tosin toffe ei vieläkään oikeen tajua ku sille sanotaan 'kom hit vovven' jne haha :D t.aappa

    VastaaPoista
  3. Vaiks ei nyt oo mitenkään sama, mut oltiin keväällä orkesterin kans jenkeissä (atlantassa..) niin mua ainakin kiusas se aikaero ekan viikon, siihen kyl tottu sen jälkeen tosi hyvin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka tää on mun kolmas viikko jenkeissä (toka viikko perheessä) niin edelleen aikaero kiusaa ja vielä kun koulukin vie niin paljon väsymystä kun siihen menee sellainen kymmenen tuntia, mutta eiköhän tää tästä :)

      Poista