perjantai 24. tammikuuta 2014

Suomi vs. Usa - Liikenne

Siis luoja minkä sodan toi edellinen postaus sai aikaan, rauhottukaa hyvä ihmiset, ainakin sain hyvät naurut ;)


Suomessahan sä pääset kulkemaan joka paikkaan bussilla tai sitten pyörällä. Amerikassa sulla ei tule mielenkään ottaa pyörää ja lähteä jonnekin (ellei se sitten ole naapurustosi sisällä). Ihmiset eivät autoa ajaessa täällä katso missä menee ihmisiä ja niitä ei varota vaan ajetaan samaa vauhtia ohi. Toinen on, että täällä ei pääse minnekään bussilla. En ole koko aikanani täällä edes nähnyt bussia, ellei koulubussia lasketa. Koulubussitkin ovat melko erikoisia, ensinäkin ne ovat keltaisia ja matkat niiden kyydissä ei ole niin tasaista, eikä tunnu edes, että he noudattavat liikennesääntöjä.

Suomessahan koulubussit pysää myös muillekin pysäkeille eikä vain niille tietyille, kuten täällä. Itse esimerkiksi tällä hetkellä joudun kävelemään ihan tyhmästi. Bussi menee kotini ohi, mutta en saa jäädä siinä pois, koska säännöt. Bussikäytökseen liittyy myös muitankin sääntöjä, kuten puhelimen käyttö on ehdottomasti kiellettyä, edes musiikkia et saa bussin liikkuessa kuunnella, niin kauan, kun bussi ei liiku saat tehdä aivan mitä lystäät, myöskin hassu asia on, että busseissa on valvontakamerat, mitä ei suomalaisista busseista löydy, ainakaan kovinkaan monista!

Täällä on ainakin mun mielestäni on suurinpiirtein samat säännöt kuin Suomessa, mutta aivan joka paikassa on Stop-merkkejä. Mä en ole ainakaan nähnyt yhden yhtäkään kolmiota tai muuta merkkiä mitä Suomessa käytetään. Stop-merkki tosin toimii täällä mielestäni eri tavalla, kuin Suomessa. Suomessahan oikeelta tuleva saa tulla ensin, mutta täällä se on, että se joka on pysähtynyt ensin niin saa lähteä myös ensimmäisenä, make sense?

Ja täällähän käytetään MPH toisin, kuin Suomessa on KMH, eikä täällä tule niin helposti pysäytetyksi mitä Suomessa tulee. Se on enemmänkin laki kuin sääntö, että ajetaan aina vähän ylinopeutta, tosin tämä pätee Suomessakin, kun lähestulkoon jokainen ajaa sen 10km/h ylinopeutta, eikä siitä tule sakkoja tai sua ei pysäytetä.

Suurin ero täällä Suomeen verrrattuna on ehdottomasti se, että täällä saa kortin sun ollessasi 16-vuotias toisin kuin Suomessa sen saa vasta 18-vuotiaana, mutta mun mielestä se on huono vaihtoehto, että täällä saa niin nuorena kortin. Itse en usko nuorten olevan tarpeeksi valmiita 16-vuotiaina ajamaan autolla liikenteen seasssa, varsinkaan täällä, kun kukaan ei varo sua.

Mopoihin mä en edes ole törmännyt täällä paitsi kerran taisin sellaisin nähdä Dallasin suunnalla, mutta en enempää niitä ole nähnyt, joten en osaa sitten sanoa, että minkä ikäisenä saat mopoa ajaa Texasissa tai koko Yhdysvalloissa. Moottoripyöriä täällä näkee kyllä joka paikassa, suosiihan säät täällä ajamista läpi vuoden. Mitä nyt muutamaa päiväää lukuunottamatta :)


Täällä on tyyppillisesti isoja autoja ja kaikki autot, jotka mä olen nähnyt tai kuullut niin ovat automaattiautoja, sekä kaikilla pystyy vetämään hevosautoja, joka on aika oleellista varsinkin täällä maalla. Ylläolevassa kuvassa taustalla oleva valkoinen auto, joka on tosi tyyppilinen täällä päin. Jokaisella nuorella on tuontyylinen auto. "Normaalit" pikkuautot eivät yleensä tule kuuloonkaan, vaikka ne kuluttaa jopa vähemmän bensaa kuin nuo isot autot.

Kuinka monta traktoria luulette mun nähneen tämän kuuden kuukauden aikana? Aivan, tasan yhden. Tämä on mielestäni erittäin hämmästyttävä luku maalla. Jokaisella on hevosia, lehmiä tai sikoja niin eikö luulisisi, että traktoreita tai muita maatalouskoneita näkyisi paljon? - Ehhei. Kaikki tehdän autoilla, joista hetki sitten kerroinkin jo. Sen uskonkin olevan syy miksi jokaisesta taloudesta tälläinen auto löytyy.

Seuraavaksi taidan tehdä päivityksen tähän koulupostaukseen, kun kuitenkin niin moni asia vaihtui koulun vaihduttua. Palaillaan siis huomenna tai sunnuntaina, riipuen milloin pääsen poistumaan sängyn pohjalta!


MIKÄ OLISI SEURAAVA AIHE SARJAAN?

6 kommenttia:

  1. Tee ihmisistä tai vaikka jostain perinteistä tai tavooista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäpä yritän saada jotain aikaan :)

      Poista
    2. Tee local Boys games Hih! Kaisukki

      Poista
    3. Mä oon niin tyhmä etten tiiä mikä se on :D

      Poista
  2. Moi. Onko niissä USA koulubusseissa näkynyt alkolukkoa,Suomessa ne on pakolliset.Entä onko metrijärjestelmä jo käytössä?

    VastaaPoista