lauantai 1. maaliskuuta 2014

Millainen olisin hevosenomistajana? [haaste]


Vastaa ensin näihin kysymyksiin.


1Kuinka kauan olet ratsastanut? Kisaatko/valmentaudutko aktiivisesti?
- eka luokalla olen aloittanut. Taitaa olla kymmenen vuotta noin suurinpiirtein. Valmentaudun aktiivisesti ainakin toistaiseksi. Kisaan aina, kun on vapaana hevonen. Toivottavati Suomeen tultuani löytyy joku putte jolla valmentautua.

2. Haluatko hevosista itsellesi ammatin?
- En. Karkeesti sanottuna. Sillä ei elä jos haluaisi oman hevosen ja omakotitalon.

3. Miksi harrastat ratsastusta?
- Äitin mukana joskus pikku likkana tallille menin ja jotenkin sen jälkeen sinne on vaan mennyt. En ole koskaan miettinyt, että miksi. Kai se on se kliseinen. Rakkaus hevosiin.

4. Lempi hevosrotusi?
- Quater rotuun olen nyt hurahtanut. Toivottavasti vielä joskus elämän vaiheessa saisin sellaisen. Vielä kun siitä saisi koulittua länkkäri- ja ratsuhevosen! Hannoveriläinen ois myös aika kiva vaihtoehto. Toki jos joskus ostan hevosen niin en niinkään sitä rotua katso.

5. Onko tallinne ilmapiiri hyvä?
- Aivan loistava!

6. Missä ratsastat?
- SKS rules eli Silent Knight Stable. Suomessa kävin Luvian ratsastuskoululla ja vuokrasin yhtä puttea ystävälläni.
7. Ovatko vanhempasi harrastaneet/omistaneet hevosia?
- Äiti on nuorempana ollut pahempikin heppatyttö. Isä ei ole sen enempää ollut tekemisissä. Tosin molemmat on ollut mun harrastuksessa hyvin mukana ja kuskannut mua kisoihin ja valmennuksiin!

Kerro millainen hevosenomistaja olisit.
Ainahan unelmoin, että pääsisin kenttää vielä jonain päivänä. Silti haluisin ns. kakkoslajina westerniä. Hevosen tulisi olla kuitenkin osaava, mutta ei mikää automaatti. Maastossa haluisin sen olevan aika varma. Tietenkin kuitenkin elämäniloinen, eli saa pukittaa, mutta pystyynhyppääminen on ehdoton ei.  Ihan ekana se asuisi laumassa. Huomioon ottaen jos siellä tallilla olisi hevosia joiden kanssa mun hevoseni tulisi toimeen. Aikalailla vapaalla heinällä ja tosi helpolla ruolla. Heinää, kauraa ja kivennäisiä. Tarpeentullen max. kahdesta purkista lisäaineita jos tarvitsee. Bootsit olisi etujaloissa. Jos olisi kilpakäytössä niin klippaus ympärivuoden ja loimitusta. Jos ei kilpailukäytössä niin loimitus, jotta karva pysyisi lyhyempänä. Tosin tietenkin järjenkäyttö on sallittua tässäkin tilanteessa. Mun mielestä lyhytkarvainen hevonen on vaan niin paljon helpompi, kun ei tarvitse pitää sisällä niin kauaa kuivumassa ratsastuksen jälkeen.
Kenttähevoset ympärikengässä, muilla pelkästään etukengät. Tämäkin on tosin niin yksilökohtaista. Jos pärjää edes kaksilla kengillä. Liikutus olisi monipuolista. Vähintään 1-2 kertaa viikossa maastoa. 1 kävely/vapaapäivä. 1 hyppykerta ja yksi kaveljetti. Muuten sileellä. Valmennuksia vähintään kerran viikossa. Kisakausi on sitten tietysti eri asia. Ja vielä viimeiseksi maaston/estetreenin jälkeen aina kylmä ja lämpimät jalkoihin. Hevoseni omistaisi myös BackOnTrack - selänlättimen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti