sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Suomi vs. USA - Joulu

Muistutan jälleen, että nämä ovat mun näkemyksiä ja erot ovat mun kokemuksien perusteella.



Suomessahan se itse joulu on on 24. joulukuuta eli Suomessa otetaan joulun suhteen varaslähtö yhden päivän verran, mutta täällä silti juhlitaan joulua myöskin 24. sekä 25. päivä, eli täällä joulu on lyhyempi kuin Suomessa, sillä ainakin me vietämme joulua aina tapanin päivään asti, toisin kuin täällä. Myöskin jokainen kauppa on aina kymmeneen illalla auki sekä aukeaa jo kuudelta aamulla, aivan normaalisti, niinkuin jokainen päivä.

Meillä Suomessa me ainakin pukeudumme hieman siistimmin joulua varten, mutta täällä pukeudutaan siististi vain kirkkoa varten, jonka jälkeen mennään kotiin vaihtamaan rennot vaatteet ja siirrytään jonkun sukulaisesi luokse syömään. Jouluruokaa en niinkään kutsuisi jouluruuaksi täällä päin. Lounas on useimmiten pikaruokaa, esimerkiksi McDonals tai jokin muu vastaava, me matkasimme Dentoniin kiinailaiseen seisovaan pöytään. Jouluisaa, eikö? Varsinkin Texasissa ei jouluvalot ole niin iso juttu, kuin ne muualla päin Amerikkaa on ja voin sanoa, että jopa Suomessa on isommat jouluvalot kuin täällä päin. Joulukuusi on tietenkin kaikilla yltiömäinen ja koristeltu hienosti, mutta kuusi on tekokuusi. Mikä on mun mielestäni harvinaista Suomessa, vaikka mun serkuilla onkin tekokuusi, mutta silti. Onko se teidän mielestä harvinaista?


Kuinka moni odotti pukin näkemistä innoissaan? Täällä tämä koko pukkisysteemi on aivan eri asia kuin Suomessa. Suomessa lapset uskoo, että kaikki lahjat on pukilta, mutta täällä se on niin, että vain kolme on pukilta ja ne odottavat sua 25. joulukuuta oven lähettyvillä ja ne ei ole paketoituja, mutta 24. päivä, kun ollaan sukulaisin luona, jonne useinmiten saapuu serkkuja, niin ne vaihtavat lahjat keskenään, kun 25. päivä ollaan vain perheen kesken kotonaan, mutta me oltiin tässä tapauksessa mun hostäidin siskon luona heti aamusta kymmenen jälkeen, kun lahjat oltiin tutkittu ja iloittu niistä ja oltiin valmiita luopumaan niistä hetkeksi.


Suomessahan yleensä on kauheaa stressiä ilmassa joulusta ja kuinka joulufiilis on aina kadoksissa ja ainakin tänä vuonna kuinka odottelitte lunta tulevan, mutta täällä ei oteta mitään stressiä asiasta. Toivotaan, että olisi vain lämmin, that's it. Ehkä sen takia joulu tuntui aivan tavalliselta täällä, arkiselta. 


Jos multa kysyttäisiin tykkäänkö enemmän Suomen vai Jenkkien joulusta niin ehdottomasti Suomen, ei tarvitsisi miettiä kahteen kertaan, tai ehkä se onkin, että siihen on tottunut ja kasvanut, eikä osaa enää kuvitella muunlaista joulua? Oli silti ihanaa kokea erillainen joulu. Olin kyllä erittäin yllättynyt etten pahemmin tunteillut koko joulun aikana, en edes skypettäessä Suomeen. Itkun sai silti aikaiseksi kauniisti kirjoitetut kortit, joissa oli kauniit värssyt. Pienet Suomesta tulleet asiat sai mut hyvinkin ilokseksi, kiitos siis kaikille sinne Suomeen.


Multa kysyttiin jossa pari viikkoa sitten ja unohdin siihen silloin vastata, että milloin saavun Suomeen takaisin niin 8.6.2014 periatteessa olisi tarkoitus, kun mun kouluni loppuu 5.6.2014, mutta mun vanhemmat mahdollisesti saapuu tänne joten siinä tapauksessa olisi tarkoitus siirtää lentolippuja parilla päivällä, mutta ennen juhanusta olen onneksi kotona taas.

MITÄ VOISI OLLA SEURAAVA AIHE TÄHÄN KETJUUN?

10 kommenttia:

  1. Nää on parhaita! Tee vaikka jotain ihmisistä, päivärytmistä, ruoasta tai harrastuksista.

    VastaaPoista
  2. Nää on parhaita! Tee vaikka jotain ihmisistä, päivärytmistä, ruoasta tai harrastuksista.

    VastaaPoista
  3. Oot seksikäs ja sul on hyvä perse ja isot tissit ;)

    VastaaPoista
  4. sä oot niin nätti tossa tokassa kuvassa! :)

    VastaaPoista
  5. tää oli tosi kiva, tykkään näistä suomi vs usa postauksista tosi paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, näitä on varmaan munkin sitten joskus kiva muistella :D

      Poista