perjantai 6. joulukuuta 2013

Suomi vs. USA - Koulu


Sain tänään idean katsoessani linnajuhlia tehdä eroavaisuuksia Suomen ja USA välillä tai ehkä enemmänkin Suomen ja Texasin välillä, kun erot ovat niin erillaisia muualla USA:ssa, joten nämä ovat vain niitä mitkä ovat erillaisia täällä päin Amerikkaan.

Mun mielestä suurin ero löytyy pukeutumisesta, koska näillähän on täällä dresscode eli pukukoodi.

Hiuksia ei saa värjätä millään ei neutraalilla värillä, punaruskea on vielä sallittu jos se muistuttaa enemmän ruskeaa kuin punaista.

Shortsit sekä mekot tulee yltää polviin asti sekä ne ei saa olla räikeän värisiä. Neutraalia siis kannatetaan täällä päin!

Poikien tukka ei saa tulla yli korvien. Inttitukka on aika kova sana koulussa.

Seuraavaks musta tyhmin sääntö on, että kaikki tatuoinnit ja lävistykset paitsi korvikset pitää olla piilotettuna koko ajan, ei saa edes näkyä jotain kulmaa yms.

Ja toinen tosi tyhmä sääntö, ei olkaimettomia toppeja ja toppien nämä "hihat" pitää olla vähitään kolmen sormen levyisiä. Voitte vaan kuvitella kuinka hirveitä tuollaiset topit on, yök!

Sekä löytyy näitä perus sääntöjä mitä suomessakin kuten hattu pois sisällä.

Ja melko yleinen näky tai oikeastaan lähestulkoon joka ikinen käyttää cowboy bootseja sekä leveälahkisia housuja. Mä ja pari muuta taidetaan olla poikkeuksia, jotka ei noin pukeudu. Mua mm. luultiin aikaiseksi kolmekymppiseksi yksipäivä, kun pidin bleiseriä päällä :D


Opiskelutavat ovat myös todella paljon erillaiset. Me opiskellaan tietokoneilla. Jossain aineissa on kirjat, mutta ne pysyvät koulussa eikä niitä kuljeteta kotiin ollenkaan. Numerot ovat myös erillaisia. Suomessahan arvostelu on 4-10, mutta jenkeissä se on ?-100 ja, jotta läpäiset sinun tulee saada 60, mutta se on todella helppo saada, kun kokeet ovat monivalintoja ja ne on helpoimpia ikinä. Varmaan verrattavissa johonkin Suomen nelosluokkaan :D

monta rautaa tulessa :D
Tunnit menevät täällä aika hassusti. Ne menee joka päivä samalla tavalla. Eka tunti on aina se se ja jne. Ne ei siis vaihdu, ellet vaihda aineitasi joulu jälkeen, toiseen semesteriin. Oppitunnit kestävät 50minuuttia, mutta sitä aikaa ei todellakaan käytetä hyväksi. Alkuun menee vähintään kymmenen minuuttia, kun lörpötellaan opettajan kanssa sekä lopussa se 10-20 minuuttia taas lörpötellen, aikaiseksi ei saa koskaan paljoa :D Tai sitten osa tunneista menee niin, että ei tehdä yhtään mitään. Liikuntatunnit on tosin paljon rankempia kuin Suomessa, koska opettajat yrittävät ehkä saada nuorten kuntoa nousemaan ja ehkä laihtumaankin ja ainiin täällä on tytöt ja pojat samassa liikunnassa.


Kouluun on ilmainen koulukuljetus mikäli kuulut kyseiseen koulusäätiön, johon kuuluu yleensä kaikki ainakin jos sinulla on lyhin matka juuri kyseiseen kouluun. Ja kyllä bussit on täällä keltaisia ja ne noutaa sut oven edestä ja samoin ne jättää sut koulun jälkeen aivan oven eteen, ette vaan joudu kävelemään tai vaikka jopa laihtumaan samalla. Ja nää kuskit on aivan hulluja, kun ne ajaa. Täydestä vauhdista seis mitään sen enempää hidastelematta..


Kouluruoka on täällä oikeesti niin kauheeta, jos haluat syödä jotain siellä ni se maksaa ensinäkin 4 dollaria ja sitten, kun sen nostat lautaselta niin rasvaa tippuu, jopa suurinpiirtein salaatistakin.. hyhyihyi. Joten Suomessa olkaa oikeesti tyytyväisiä, että saatte ruokaa, jota ei ole upotettu rasvaan :D Ehkä tän takia Jenkeissä on niin paljon lihavia ihmisiä.. Ja ruokalassa muuten istutaan tasan siinä samassa pöydässä mihin sä istahdit vuoden ekana päivänä. Kukaan ei paikkaansa eli pöytäänsä siirrä.

Ja koulustahan ei poistuta ellei sun huoltaja tule kirjaamaan sua ulos ja jos et ole mennyt oppitunnille, sun huoltajalle soitetaan välittömästi. Jos poistut vessaan tai sun pitää mennä MacShackkiin (jos on koneessa vikaa) tarvitses hallpassin, koska jos sut nähdään käytävällä ilman voit saada jälki-istuntoa tai joutua lauantai kouluun ja sama pätee jos poistut tunnilta sekunninkin aikaisemmin, kun kellon on soinut. Opettajat ovat myös paljon vitsikkäämpiä ja puheliaampia kuin Suomessa,  jonka takia varmaan ihmiset eivät opikaan tunneilla yhtään mitään. Läppä lentää aina.



MIKÄ VOISI OLLA SEURAAVA AIHE? ONKO NÄMÄ MIELUISIA?

11 kommenttia:

  1. Miten se on ero, että tytöt ja pojat on samassa liikunassa? Meillä koulussa ainakin ollut aina tytöt ja pojat samassa liikunassa, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis en oo koskaan kuullu, et suomes ois jollain tytöt ja samat samas liikassa :D

      Poista
    2. Aijaa! No siis, varmaa riippuu kans ihan koulustakin! :)

      Poista
    3. Meillä oli ala-asteella samassa pojat ja tytöt kun oli niin pieni koulu. :D ylä-asteella onneksi ei.. :D

      Poista
    4. meilläkin oli ala-asteel mut ei yläasteel tai lukios :D:D

      Poista
  2. tää oli tosi mielenkiintonen! :)
    aika hassuja (ja älyttömiäkin osa) noi pukeutumissäännöt.. :D en tiiä miten toimis suomessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja noita on pari vielä lisää, mitä en osannut kääntää suomeksi (päässä ne kyllä on) ja ne on oikeesti jotkut tosi älyttömiä... ;DD

      Poista
  3. Tää oli tosi hyvä! Tee lisää vastaavia (:

    VastaaPoista